Etne - Ølen 09.06.11

Torsdags kveld tok gladiatorane frå Etne turen over hompen til kynismens bakgård i møte med vestlandets svar på Man City, Ølen. Ølen hadde dekka bord til fest med eit høgtalar anlegg frå Nille og fine nye mallplaserte kyrkjebenkar, alt var duka for lokaloppgjer.

Kampen starta dårlig for dei grøne og etter 5 spelte minuttar fekk ølen muligheten og satte den. Marerittstart for Etne, 1-0 til Ølen. Etter målet starta Etne på alvor å ta tak i kampen, og Johannes Rullestad skapa masse problemer for to tilsynelatande sletne midstopperar. Etne spelar flott angrepsfotball og har ballen klart mest, og etter 30 spelte minuttar smalt det.
Erling Messi Rullestad snappar opp ballen innafor midtsirkelen og drar raskt og enkelt av ein man, dreg seg inn på 30 meters avstand og fyrar laus, ballen fyk i ein enorm hastighet opp i krysset, ein god gammal Rullestad Rakett (Ronaldo, ta ei bolla!).
Etne kjører kampen fulstendig nå og Ølen har store vanskelighetar med å henge med på det avanserte passningspelet til Etne (sist sett i CL finalen tidlegare i år), men er uheldige å går inn til pause med kun 1-1.

Kampen fortsatte i same sporet etter kvilen der Etne dominerte totalt. Og kom til fleire stor sjansar som burde vore mål, blant anna ein i tverliggaren. Men verden er ikkje rettferdig og i staden for at Etne leda 5-1 som kom ”han du veit” fri på venstre kanten og fekk breisida inn eit OK mål.
Men Etne nekta å gi opp og berre få sekundar etter 2-1 målet dukka Stig Dranga opp i 16 meteren til Ølen og fekk krangla inn ei livsviktig utlikning. Og heretter var det kun eit lag på banen, Ølen hadde ikkje meir å gi og sto med 6 til 7 forsvarspelerar resten av kampen og barre uflaks gjer at Etne ikkje fekk med seg alle 3 poenga him.

Gule kort:

Erik Nordheim

Ebbes BB:
Erik Nordheim, stod som ein bauta i forsvaret og gjor få eller ingen feil. Etter min meining banens beste spelar.